Delflandse Schutsluis tnVanaf 1 april starten de werkzaamheden aan de spoorbrug van Vlaardingen. Helaas brengt dit voor de scheepvaart enige hinder met zich mee.

Omdat de spoorbrug is gestremd van zaterdag 1 april tot 3 april loop ochtend (onderdoorvaart is wel mogelijk), krijgt de scheepvaart ruimere bedieningstijden in het weekend van 25 en 26 maart. Op beide dagen worden alle bruggen en sluizen in Vlaardingen bediend tussen 08.00 uur en 20.00 uur.

In de periode van 24 april tot en met 12 mei wordt de spoorbrug op verzoek beperkt geopend. Als de brug gesloten is, is onderdoorvaart NIET mogelijk.

Delflandse Schutsluis

Het verzoek voor een opening dient minimaal één uur van tevoren te worden aangevraagd. In het uur voorafgaand aan de opening moeten de werkzaamheden door de aannemer tijdelijk worden gestopt, zodat brug veilig kan worden geopend. Daarnaast wordt de brug enige tijd ter plaatse bediend, een extra brugwachter wordt hiervoor opgeroepen.

Het is dus belangrijk dat ruim genoeg van tevoren een spoorbrugopening wordt aangevraagd in genoemde periode (dus ook voor vaartuigen die onder normale omstandigheden wel de brug kunnen onderdoorvaren).

Voor het wachten op een schutting en een opening van de spoorbrug zijn de ligplaatsen in de Buitenhaven beperkt. Neem hierover vroegtijdig contact op met de havendienst.

In het zomerseizoen (van 1 april tot 1 november) zal de bediening van de Delflandse Buitensluis deels afhankelijk zijn van de werkzaamheden aan de spoorbrug en het testen van de spoorlijn. De Oudehavenbrug, Spuibrug en Vlaardinger Driesluis worden normaal bediend volgens de zomerregeling (maandag t/m zaterdag van 08.00 en 20.00 uur en op zondag van 08.00 en 21.00 uur)

Zodra de beperkingen bekend zijn in de testfase tussen 13 mei en 1 oktober ontvangt u hierover nader bericht. Ook over wijzigingen in onderstaand schema wordt gecommuniceerd.

Loading...

   
© 2017 - Gemaakt door DIZM